Rôtisseurs-kilpi kertoo laadusta ja intohimosta

Kirjoittaja: Kristiina Tammitie | Kuvat: Lassi

18.4.2024

Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkari Conference on saanut Chaine de Rôtisseurs -kilven, merkkinä hotellin kokous- ja juhlapalvelujen laadusta sekä ruoka- ja juomatuotteen korkeasta tasosta. Ainutkertaista kilven luovutusta juhlistettiin Rôtisseurs-illallisen ja hotellin 150-vuotisjuhlan merkeissä.

Chaîne des Rôtisseurs -kilpi on kansainvälisesti tunnettu kokonaisvaltaisen laadun tunnus, joka kertoo elämyksestä, ruokanautinnosta ja henkilökunnan intohimosta omaa työtään kohtaan. Puikkari Conference on neljäs kilpiravintola Pohjois-Savossa.

– Kyseessä on korkein mahdollinen tunnustus, jota me myönnämme ravintoloille. Se on tunnustus erittäin korkeasta laadusta ja omasta tyylistä, jota ravintola on onnistunut omalla alueellaan toteuttamaan ja jatkuvasti kehittämään, Chaîne des Rôtisseurs Finlande ry:n valtavouti Johanna Hornborg-Ojala kuvaili kilven luovutusillallisilla.

Hän totesi, että Puikkarissa luodaan ikimuistoisia elämyksiä ja mieleenpainuvia hetkiä.

– Kilpi on todella ansaittu. Olette upealla tavalla pystyneet tuomaan Puikkarin pitkää historiaa tähän päivään, kunnioittaen laadukkaita raaka-aineita ja paikallista lähiruokaa. Puikkarista tekee upean henkilökunnan ammattitaito ja käsityö, valtavouti kuvaili.

Savon voudin haave toteutui

Puikkarin Rôtisseurs-kilven alulle panija oli Chaîne des Rôtisseurs Savon vouti Juhani Simpanen.

– Rohkenin ehdottaa PeeÄssälle, josko Puikkarista ryhdyttäisiin miettimään kilpipaikkaa. Minulla on ollut koko voutikunnan puheenjohtajakauteni ajan haaveena, että PeeÄssä alueemme suurimpana ravintolatoimijana saisi johonkin ravintolaansa kilven, ja nyt tämä haave on toteutunut. Toivon, että kilpi vahvistaa Puikkari-juhlatilaa ja tuo lisää näkyvyyttä toiminnallemme puolin ja toisin, Juhani Simpanen totesi.

Kilven vastaanottivat ravintolapäällikkö Hanna Härkönen ja keittiöpäällikkö Toni Karjalainen.

– Olemme tavattoman iloisia ja ylpeitä Rôtisseurs-kilvestämme, josta ansio kuuluu koko henkilökunnallemme. Meidän kaikkien selkäranka suoristui ja ryhti parani entisestään tämän tunnustuksen myötä. Teemme työtämme entistä kovemmalla intohimolla ja suuremmalla sydämellä, he lupasivat koko joukkonsa puolesta.

Menu jäi elämään

Kuuden ruokalajin Rôtisseurs-juhlaillallisen menu kunnioitti Original Sokos Hotel Puijonsarven 150-vuotista historiaa sekä paikallisia, laadukkaita raaka-aineita. Lähiruokaa menussa edustivat muun muassa Kallaveden kuha sekä Keiteleellä sijaitsevan Saastamoisen tilan karitsa kahdella tavalla. Jälkiruokana savolainen perinteinen mustikkakukko sai uutta twistiä puikkarin tyyliin tarjoiltun.

­– Rôtisseurs-menu on jäänyt elämään. Sitä on myyty useisiin meillä toteutettaviin tapahtumiin, kuten yritysjuhliin, Toni Karjalainen kertoo.